Gegrilde salade met mosterddressing

Waarom ook niet? Het bewijs dat je alles kunt grillen zonder dat het goor wordt, zelfs sla. Het voegt vrij weinig toe, maar het staat wel leuk. En ik ben gek op de smaak van grillen; wie had ooit gedacht dat je dat zelfs in een stuk sla zou kunnen proeven?

Ingrediënten

2 kroppen baby romaine sla (een andere kleine krop kan ook)
Tomaat
Komkommer
Croutons
Alle andere dingen die je lekker vindt in een salade

Voor de dressing

1 eetlepel mosterd
1 eetlepel fritessaus of mayo
2 theelepels water

Bereidingswijze

 1. Meng de mosterd, mayo en het water tot een sausje. Als je ‘m dunner wilt, voeg dan nog wat water toe.
 2. Snijd alles wat je op je salade wilt en zet klaar.
 3. Verwijder de buitenste bladeren van de sla en snijd in de lengte doormidden. Grill de snijkant van de sla kort.
 4. Leg de gegrilde sla in het midden van een borden garneer met de komkommer, tomaat etc. en vervolgens met wat dressing erover.

Achteraf

Dit recept is een van de weinige recepten waarbij ik het jammer vind dat ik zo veel mogelijk plantaardig eet. Want hoe leuk zou een gegrilde caesarsalade zijn?! Sla grillen, caesardressing erbij, gekookt eitje, parmezaanse kaas en eventueel stukjes kip? Misschien een leuke tip.

2 Comments

 1. Yvette schreef:

  Leuk idee om sla te grillen. Ik heb hier geen ervaring mee, hoe kort is kort? Kun je een indicatie geven?

  Kip en parmezaanse kaas heb je in plantaardige varianten 🙂 Ik weet niet wat er in ceasardressing zit, maar kun je ook vast iets van maken. Leuke uitdaging!

  1. Als je er voor zorgt dat je grillpan goed heet is, is het genoeg om de sla om en nabij zo’n halve minuut per kant te grillen. Je wil namelijk wel de gillstrepen en de grillsmaak, maar niet dat je sla slap en bruinig wordt. Dus het is ook een beetje op gevoel.

   Normaal zit er in de dressing voor een Ceasar-salade ansjovis, en vind het nog lastig om vis te vervangen, maar het moet ook makkelijk zonde kunnen! En van vegan Parmezaan heb ik nog nooit gehoord, leuk om eens mee te experimenteren inderdaad!

Reacties zijn gesloten.