Paprikaspread

Als ontbijt eet ik vaak rijstwafels of crackers met avocado en met een groentespread. Tegenwoordig ben ik echt verslaafd aan paprikaspread, maar ik kwam erachter dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken!
Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik een paprika roosterde in de oven en ontvelde, maar het viel me niet tegen.

Ingrediƫnten
1 rode paprika
1 kleine teen knoflook
1 eetlepel zonnebloempitten
1 theelepel suiker
1 eetlepel olie
2 eetlepels verse gehakte munt
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en peper naar smaak

Benodigdheden
Staafmixer, oven, plastic zakje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika in het midden van de oven en rooster 30 minuten. Doe de paprika daarna in een plastic zakje en laat liggen totdat hij zacht is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
  2. Ontvel de paprika en haal de zaadjes eruit. Snijd in stukken.
  3. Snijd ook de knoflook in stukken, voeg alle ingrediƫnten bij elkaar en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.