Ravigottesaus

2016-10-25-17-56-10_1477411095603

Zelf saus maken is eigenlijk best wel makkelijk. Je gebruikt verdunde mayonaise of frietsaus als basis, en gooit daar de rest bij.
Deze saus is echt lekker. En niet alleen bij vis, maar ook bij friet of aardappels. Multifunctioneel!

Benodigdheden
Keukenmachine of blender

Ingrediënten

4 flinke eetlepels mayonaise/fritessaus
Halve ui
Augurk
Bieslook
Peterselie
Dragon
Mosterd
Kappertjes

Bereidingswijze

  1. Maal de dragon, peterselie en bieslook met de kappertjes, augurk en de ui in de keukenmachine fijn.
  2. Verdun de mayo met wat water en de mosterd.
  3. Meng alles uit de keukenmachine met de mayonaise en roer goed door.

2016-10-25-17-56-46_1477411095416

De verhoudingen verschillen per persoon. Ikzelf gebruikte op 4 eetlepels mayo: 1 theelepel mosterd, 4 kleine augurken, een half potje kappertjes, een halve ui, twee stengels bieslook, 4 stengels dragon.

Dragon vind ik echt heel lekker ben ik achter, vandaar dat ik daar meer van in heb gedaan. Mocht je zelf de smaak van mosterd of ui meer naar boven willen hebben, voeg daar dan meer van toe. Het is aan jou!