Chilisaus

Goed voor zo’n 700 ml. saus

chilisaus

Ingrediënten:

500 gram suiker
1 blik tomatenpulp (425 ml.)
2 rode pepers
4 centimeter gember
6 tenen knoflook
1 theelepel zout
350 milliliter natuurazijn

Benodigdheden:
Keukenmachine
Staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Schil de knoflook en de gember en snij deze in stukjes. Snij de steel van de peper af en snij de peper grof. Doe de gesneden knoflook, gember en peper met de zout in de keukenmachine en maal tot een pasta.
  1. Doe de azijn, tomatenpulp en de suiker samen met de peperpasta in een pan. Pureer eventueel met een staafmixer als je een gladde saus verlangt.
  1. Laat 1 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe om.

Huishoudelijke mededeling:
Roer goed onderaan de pan, anders koekt de saus aan en sta je een uur je pan te schrobben.
De saus moet zo lang koken zodat de suiker indikt en je dus geen waterige saus krijgt. Het duurt misschien even, maar deze saus is zó goddelijk, dat het ‘t wachten echt waard is!

chilisaus-de-grillende-keukenmeid