Makkelijke lasagne

Ik zou dit recept eigenlijk gisteren al uittypen en online zetten, maar er kwam even iets tussen. Mijn lieve vriendje had namelijk naar eigen zeggen ‘iets leuks’ meegenomen donderdagavond. Ik dacht meteen aan een reep chocola of iets anders eetbaars, zoals pizza of zo. Maar nee, het was de nieuwe Assassin’s Creed. We hadden eigenlijk afgesproken om nog even te wachten met die aankoop, maar goed, het is ook heel verleidelijk natuurlijk. En nu we ‘m in huis hebben is het ook heel leuk. Dus ja, ik geef het toe. Ik heb gisteren zo’n 9 uur van mijn dag gespendeerd aan gamen. Daarom nu, als goedmakertje, alsnog het recept voor deze lasagne.

Ingrediƫnten


1 prei, in ringen gesneden
1 wortel, geschild en in plakjes
Een ui in halve ringen
1 paprika, gesneden
2 tenen knoflook, geschild en geperst
4 tomaten, in blokjes gesneden
Lasagnebladen
Een zakje Knorr mix voor lasagne (die met het vegan logo erop)
Vegetarisch gehakt
Een paar takjes verse tijm en verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1 zak geraspte plantaardige kaas
250 ml ongezoete plantaardige melk
Olie om in te bakken

Benodigdheden

Een hapjespan, een ovenschaal en uiteraard een oven

Bereidingswijze

1.  Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook. Voeg de rest van groenten en de verse kruiden toe en roer alles goed door. Laat een paar minuten op laag vuur bakken.

2. Voeg de kruidenmix en de plantaardige melk toe. Roer goed door en voeg vervolgens de tomaten toe. Laat alles zo’n 5 minuten zachtjes koken. Dit is je saus.

3. Vet een ovenschaal in. Begin met een laagje saus en daar bovenop ongeveer drie lasagnevellen. Je kunt ze eventueel breken om ze passend te maken. Herhaal deze stappen en eindig met een laag saus.

4. Strooi vervolgens de kaas er bovenop en doe de lasagne zo’n 25 minuten in de oven. Serveer eventueel met een frisse salade of deze spinaziesalade.