Over

Wie is de grillende keukenmeid?

Hoi en welkom! Mijn naam is Joyce. Ik woon in de jongste gemeente van Nederland, samen met mijn vriend Milan en onze drie katten.


De meeste kookervaring heb ik opgedaan in het restaurant op de Golfclub waar ik werk. Na ruim zeven jaar bedienen, was ik toe aan iets nieuws. Ik vond koken altijd al heel interessant en mijn interesse en nieuwsgierigheid vielen de chefkok op, waardoor ik het mocht proberen in de keuken. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat ik vast in de keuken kwam te werken. Ik heb veel fouten gemaakt en onder hoge druk gewerkt, maar ik heb ook heel veel geleerd. En… Sinds 1 september 2017 staat er officieel ‘kok’ in mijn contract!
Eigenlijk kook ik zeven dagen per week. Vijf dagen per week als werk, en twee dagen per week in m’n vrije tijd voor de blog.

Ik ben al jarenlang vegetariër. Vroeger wilde ik dat al, maar sinds ik op mezelf woon ben ik het ook echt door gaan voeren. Sinds een tijd probeer ik ook zoveel mogelijk plantaardig en dus veganistisch te eten.
Overigens ben ik niet iemand wie een betoog houdt over dierenleed en je meteen allerlei foto’s en filmpjes laat zien van half dode koeien en verminkte kippen. Ieder z’n ding, maar ikzelf wil geen deel uitmaken van het leed dat gepaard gaat met onze dierlijke voeding.

Maar goed, genoeg zakelijk en serieus geouwehoer! Mijn lievelingskleur is roze en mijn geluksgetal is 6. Onze katten heten Gerrit, Teun en Nala. Als het aan ons ligt adopteren we elke kat die geadopteerd kan worden en nemen we er ook honden en een paar geitjes bij (we hebben al namen verzonnen), maar helaas is ons rijtjeshuis van 80m2 daar niet geschikt voor. 😉 Milan werkt als vertegenwoordiger voor sterke drank. Onze voorraadkast is daardoor nu een soort illegale slijterij geworden, aangezien er meer flessen drank dan andere dingen in staan. Maar hey, als ik nu whiskysaus wil maken, heb ik keuze uit 12 jaar oude of 4 jaar oude whisky…

Milan en ik zijn samen sinds 2010 en we hebben elkaar ontmoet op de golfclub waar ik werk. Hij golft, hij komt koffie drinken, ik bediende hem… Je voelt ‘m al aankomen.

Oprichting De Grillende Keukenmeid

In mijn leven heb ik denk ik wel 20 blogs gehad. Ik begon op vrij jonge leeftijd toen ik in de eerste klas zat. Sindsdien ben ik bijna elk jaar opnieuw begonnen. Ik heb alles uitgeprint en lees dat soms nog wel eens terug, maar dat is echt te beschamend voor woorden. Ook heb ik altijd dagboeken bijgehouden en was ik altijd de beste op school als het ging om taal en verhalen schrijven.
Nu ik wat ouder ben, is schrijven nog steeds een hobby en vind ik de Nederlandse taal nog steeds fascinerend. Dit wilde ik combineren met koken, en zo is De Grillende Keukenmeid geboren.

Het doel van deze site is mensen laten genieten van lekker eten. De recepten zijn niet per definitie gezond en suikervrij, maar ze bevatten wel veel liefde en zijn redelijk makkelijk te bereiden. Op deze manier wordt het voor iedereen toegankelijker om een lekkere, makkelijke en mooie maaltijd op tafel te zetten. Het grillelement maakt elk recept in mijn ogen uniek.

Laat je overigens niet afschrikken door dat alle recepten vegetarisch zijn. Een dagje geen vlees kan echt geen kwaad. Ga je nou echt dood als je een keer geen vlees eet, dan is het heel makkelijk om zelf vlees (of vis) toe te voegen in de recepten.

Confoto-leeggegeten-bordtact

Onder elk recept op de site kun je een reactie achterlaten. Schroom niet om dit te doen, ook al is het kritiek. Ik vind het juist fijn als mensen meedenken en ik mijzelf en de site op die manier kan verbeteren.  Ik sta ook open voor ideeën en inspiratie. Als dingen onduidelijk zijn en/of je hebt vragen, stel ze dan vooral! Je kunt ook contact opnemen via info@degrillendekeukenmeid.nl

Ook kun je alle ontwikkelingen volgen op social media.

Veel kook- en grillplezier!