Zelf dressing maken

Dit is stiekem eigenlijk een recept van m’n werk, maar heb een paar aanpassingen gedaan, dus nu is het mijn eigen recept. Lekker puh. De basisverhouding voor deze dressing is 1 op 3. Dus 1 deel azijn en drie delen olie. De kruiden en de smaakmakers die je er vervolgens aan toevoegt, zijn volledig eigen interpretatie. Daar komt bij dat het binnen een paar minuten in elkaar geflanst is. Probeer het maar! Je hebt wel een keukenmachine of blender nodig om alle kruiden fijn te kunnen malen, maar dan krijg je er in ruil wel een hemelse dressing voor terug.

Ingrediƫnten

Een halve liter olie (ik gebruikte zonnebloemolie, maar elke andere vloeibare olie is mogelijk)
170 milliliter azijn
Een bosje dille
Een bosje bieslook
Een bosje peterselie
2 flinke eetlepels mosterd
2 eetlepels agavesiroop (suiker kan ook)
2 uien, gesnipperd
Een potje kappertjes

Benodigdheden

Keukenmachine of blender

Bereidingswijze

  1. Doe de helft van de azijn in een keukenmachine of blender. Voeg de helft van de kruiden, de helft van de ui en de helft van de kappertjes toe. Zet de keukenmachine of blender aan en laat draaien tot het een dikke massa is.
  2. Voeg nu de helft van de mosterd en de helft van de agavesiroop toe. Laat weer draaien.
  3. Voeg al draaiende de helft van de olie toe. Dit kan een beetje spetteren.
  4. Giet de dressing in een maatbeker of meteen in de fles, en herhaal bovenstaande stappen met de andere helft van de ingrediƫnten.
  5. Giet alles bij elkaar et voila, je hebt je eigen kruidendressing!