‘The Beyond Burger’ – niet te onderscheiden van echt vlees

Mijn lover en ik waren gisteren welgeteld negen (!) jaar samen. Dat was een goede reden om weer eens uit eten te gaan, ook om de drukte van de verhuizing van afgelopen maand even achter ons te laten. (Dat is ook de reden geweest dat het hier zo stil was de afgelopen tijd. Hypotheek afsluiten, oude huis afronden, nieuwe huis opknappen, dingen regelen waarvan je niet eens wist dat je ze kón regelen…) 

We besloten een dagje naar Almere te gaan. Voor ons is dat de dichtstbijzijnde ‘grote’ stad waar je leuk kunt winkelen en waar alles op zondag open is. We shopten, aten een vegan taartje bij The Black Cockatoo (LEKKER), shopten wat verder en aten ’s avonds bij Hudsons, een Amerikaans restaurant met ‘The Beyond Burger’ op het menu!

Koffie en taart bij The Black Cockatoo

Als je nog nooit van ‘The Beyond Burger’ hebt gehoord, dan kan dat. Het is ook nog niet zo heel bekend en voorlopig alleen te koop in Amerika en groothandels. Op verschillende vegan community’s wordt deze burger de hemel in geprezen, omdat’ie erg vlezig schijnt te zijn en qua smaak en structuur gewoon heel erg op echt vlees lijkt. Ik weet niet of ik daar per se enthousiast van word, maar ik móést het gewoon zelf een keer proberen!

De burger was aangekleed met quacamole, tomatensalsa en salade. Gewoon lekker en simpel. Daar hou ik wel van, niet te veel poespas. Ik nam er zoete aardappel frietjes bij om de beleving compleet te maken. 
Overal was aan gedacht. Andere mayo, geen aangemaakte coleslaw erbij, maar een lekkere groene salade én friet!

VOEDSEL

Maar dan nu de burger. Vriendlief had ‘m zelf niet besteld omdat hij niet houdt van guacamole (bestel dan gewoon zonder), maar hij kreeg een stukje van mij. Hij was er hélemaal weg van. Heeft het er nu nog over en vertelt ook tegen iedereen die hij tegenkomt, wat voor een lekkere burger hij heeft gegeten. Ikzelf was iets kritischer. De aankleding en het broodje waren echt fantastisch, maar de burger was toch wel heel ‘echt’. Bij de eerste hap vroeg ik me serieus af of ze niet per ongeluk een vleesburger gebruikt hadden. Mijn vriend stelde me gerust: ‘Nee, schat. Die structuur is toch heel anders?! Dit is echt vegan.’ Oké, als jij het zegt. De smaak was goed. Rokerig, maar dat kan ook aan de bereidingswijze liggen. Alsof hij op de barbecue bereid was. De structuur was eng echt en de smaak ook. Wel heb ik er intens van genoten. De eerste paar happen waren even wennen omdat ik gewoon bang was, maar toen ik letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken had, genoot ik er écht van. Ik wil dit heel snel nog een keer. 

The Beyond Burger is voor €16,50 te bestellen bij Hudsons Almere