Tomatenrelish

Nu ik er zo over nadenk, zijn tomaten eigenlijk heel erg divers. Je kunt ze poffen in de oven, je kunt er saus van maken, ze rauw eten door een salade of op een boterham. Maar je kunt er ook deze zoetzure relish van maken en eten op een toastje of om een broodje burger of hotdog wat spannender te maken. Leve de tomaat!

Ingrediënten
1 rode ui
1 teen knoflook
50 ml. rodewijnazijn
2 eetlepels (olijf)olie
Een flinke lepel bruine suiker
1 theelepel gedroogde chilivlokken
3 tomaten
10 zongedroogde tomaten
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gehakte verse munt
1 eetlepel gehakte verse basilicum
Peper

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Meng dit met de zijn en laat even staan. Los vervolgens de suikerop in het mengsel.
  2. Snijd nu de tomaten en de zongedroogde tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de rest.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door. De relish is het lekkerst als je ‘m even weg zet en de smaken goed in laat trekken.