Salade met gegrilde asperges, avocado en scrambled tofu

Het is weer tijd voor asperges! Helaas vindt mijn lieve vriendje asperges niet te eten, dus zoek ik altijd een moment om het te eten als hij er niet is. Dat lukte vandaag omdat hij aan het werk is en ik vrij ben. Vanavond eten we samen, dus ik had bedacht om als lunch deze salade met asperges te maken. Hij is me prima bevallen, al zeg ik het zelf! Alleen als ik zo moet plassen hé… Ach, als je wel eens asperges eet weet je prima waar ik het over heb. Dat is het meer dan waard!

Ingrediënten voor 2 personen

10 asperges

200 gram gemengde sla
Een handje cherrytomaten
1 avocado
1 ui, gesnipperd
200 gram (gerookte) tofu
1 theelepel kerriepoeder
4 eetlepels dressing (klik hier voor een recept om deze gemakkelijk zelf te maken)
Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Kook ze zo’n 6 minuten in water met suiker, zout en wat boter.
  2. Verhit een eetlepel olie in een pan en verkruimel de tofu erboven. Voeg de kerriepoeder toe, roer goed door en laat het geheel goed warm worden.
  3. Zet een grillpan op het vuur met een klein laagje olie. Laat goed heet worden, en grill de asperges om en om een paar minuten.
  4. Doe de sla in een kom en meng de dressing erdoor. Snijd de cherrytomaten en de avocado.
  5. Verdeel de sla over twee borden. Verdeel vervolgens de avocado, ui en tomaat ook over de borden.
  6. Leg de asperges op de salade en strooi de tofu er overheen. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.