Gevulde aubergine uit de oven

Ik ben aan de lijn. Zo, dat is eruit. Ik ben nu ruim twee maanden bezig met sporten en op mijn voeding letten, samen met een coach. Soms heb ik hele goede dagen en soms heb ik dagen dat ik zonder schaamte een bak Ben & Jerry’s leegeet. Dat heet balans. Of dat is gewoon gebrek aan discipline, jij mag kiezen. 😉
In ieder geval is dit recept voor gevulde aubergine perféct voor als je op je voeding let. Een aubergine bevat weinig calorieën, maar vult wel goed. Ook als je niet op je voeding let, is dit trouwens echt de bom. Alleen met hoe het eruit ziet maak je sowieso al de blits.

Ingrediënten voor 1 gevulde aubergine 

1 aubergine
½ blikje gehakte tomaten
30 gram Saheli sojagehakt of een half bakje vegagehakt uit de supermarkt
1 eetlepel gehaktkruiden
1 ui
1 teen knoflook
Olie om in te bakken
1 eetlepel aioli of zelfgemaakte knoflooksaus
Zout en peper naar smaak
Peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en doe een kwartier in een ovenschaal in de oven.
  2. Doe de sojabrokjes in een kom en giet er kokend water overheen tot het gehakt net onder water staat. Roer de gehaktkruiden erdoor en laat zo’n 10 minuten staan. (Sla deze stap over als je kant-en-klaar gehakt gebruikt, maar bak dit dan mee bij stap 3.)
  3. Schil en snijd ondertussen de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
  4. Voeg vervolgens de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna het gehakt toe. Roer alles goed door en laat op laag vuur een paar minuten sudderen.
  5. Als de aubergines klaar zijn, verdeel je het gehaktmengsel over de aubergines. Doe vervolgens weer een kwartier in de oven.
  6. Serveer met de aioli of knoflooksaus en garneer met de peterselie.

Zelf makkelijk knoflooksaus maken? Klik hier voor het recept.