Gegrilde appelflap

Geen oven, maar toch zin in appelflappen? Dan is dit de manier! Smaken ze net als appelflappen uit de oven? Bij lange na niet. Maar goed, beter iets dan niets, zou ik zeggen. In de oven worden ze iets luchtiger om het deeg daar de ruimte voor heeft. Maar met een beetje liefde en geduld, zijn gegrilde appelflappen ook heerlijk. Helemaal als je de appels zelf ook nog even grilt voordat je ze in de flappen doet. Gegarandeerd succes.

Ingrediënten:

4 appels
Suiker
Kaneel
10 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking, verwijder het plastic folie en leg ze apart van elkaar op het aanrecht om te laten ontdooien.
  1. Schil de appels, snijd ze door de helft en snijd deze helften in plakken. Verwijder eventuele pitjes en harde stukken.
  1. Meng de schijven appel met de kaneel en grill de appel om en om met een klein beetje olie in een grillpan.
  1. Verdeel de gegrilde appel over de plakken bladerdeeg, strooi er wat suiker overheen en vouw de flap dicht.
  1. Smeer de rauwe appelflappen licht in met wat olie en grill ze. Zorg ervoor dat de grillpan warm is, maar dat je het vuur niet op z’n hoogst hebt staan. Geduld is hierbij belangrijk, maar ook oplettendheid, want voor je het weet zijn je appelflappen verbrand.