Dit een samenwerking met Botanic Bites.
Het wordt weer mooi weer, en vaak betekent dat lekker barbecuen! En nee, een barbecue hoeft niet altijd te betekenen dat er stukken vlees liggen te cremeren, maar je kun ook geel goed groenten en (vega)burgers op de barbecue gooien. Dit recept is daar het perfecte voorbeeld van.
Ingrediënten voor 2 personen
2 plakken Botanic Loaf
2 zoete aardappels
2 voorgekookte maïskolven
150 gram rode kool
1 eetlepel wittewijnazijn
1 takje munt, fijngehakt
4 satéprikkers, geweekt in water
Olie
Barbecuekruiden / Jamaican Jerk kruiden
Bereidingswijze
- Snijd de zoete aardappel doormidden en snijd die helften in reepjes. Meng de aardappel met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel barbecuekruiden in een kom. Verdeel over een bakplaat en verwarm 20 minuten in de oven op 200 graden.
- Verwarm de grillpan en grill de maïs op middelhoog vuur tot deze gaar is.
- Meng de rode kool met de azijn en de fijngehakte munt. Roer goed door en zet weg.
- Snijd de plakken Botanic Loaf doormidden en de halve plakken in drieën. Rijg deze stukken op een satéprikker en grill deze.
- Verdeel alles over twee borden en serveer eventueel met wat satésaus of barbecuesaus.