Botanic nasi met gegrilde paprika

Een tijdje geleden kreeg ik superleuk bericht van de oprichtster van Botanic Bites. Ze complimenteerde mij over deze site en wilde eventueel een samenwerking aan gaan. We spraken elkaar kort op de Veggiebeurs en ik kreeg een stuk Botanic Loaf mee om te proeven en recepten mee te maken.
Allereerst is het een product waar ik heel erg achter sta (want: vegan en veel proteïnen), is het makkelijk te verwerken in gerechten en is de smaak heel erg goed! Een ander voordeel is dat het komt in een rol en je er dus plakken van kan snijden, maar ook blokjes, je kunt het verkruimelen of er een hele andere vorm van kneden. Al met al had ik er heel veel zin in om recepten te bedenken met dit product!

Gek genoeg was het eerste waar ik aan dacht: Nasi. Ik ben gek op nasi en de Botanic Loaf in stukjes gesneden is een hele lekkere toevoeging aan het recept en past ook perfect in een gerecht als dit.
Ik zou De Grillende Keukenmeid niet zijn als ik mijn handtekening er niet op zou zetten in de vorm van gegrilde paprika. ­čśë

Ingredi├źnten voor 2 personen

200 gram ongekookte zilvervliesrijst
1 plak Botanic Loaf van Botanic Bites
1 handje (diepvries) erwten
1 prei
1 paprika
1 rode ui, gesnipperd
Handje taug├ę
1 eetlepel sambal
Olie om in te wokken

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Was en snijd de prei en wok deze samen met de ui met wat olie in een wokpan.
  3. Snijd ondertussen de paprika doormidden. Leg de ene helft opzij, en snijd de andere helft in kleine blokjes. Wok deze even mee met de ui en de prei. Voeg ook de erwten toe.
  4. Snijd de overgebleven paprika in repen en grill deze op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de rijst toe aan de pan en wok even mee. Snijd de Botanic Loaf in stukjes doe bij de rest in de pan. Laat even verwarmen.
  6. Wok als laatst de taug├ę en de sambal nog 1 minuut mee. Serveer met de gegrilde paprika en eventueel met wat ketjap en zoetzure komkommer.