(Geïnspireerd door een recept van De Vegetarische Slager)
Ik word blij van een goedgevulde soep met Oosterse invloeden. Vraag me niet waar het vandaan komt, maar ik geef meer de voorkeur aan Oosters eten dan aan de typische Hollandse kost. Dat is waarschijnlijk ook waarom ik zo intens heb genoten van deze soep!
Schrik overigens niet van de lange lijst met ingrediënten, het valt allemaal best wel mee.
Ingrediënten
400 ml. kokosmelk
400 ml. bouillon
2 stengels citroengras/sereh
Ongeveer 1 cm gember
2 eetlepels gembersiroop
1 rode peper
3 tenen knoflook
1 ui
Sap van 1 limoen
1 eetlepel sojasaus
1 handje (diepvries) sperziebonen
1 handje (diepvries) erwten
1 prei
Bosui
Handje cashewnoten
Bereidingswijze
- Bak de ui en de knoflook. Voeg als de ui glazig ziet de kokosmelk en de bouillon toe.
- Kneus met de achterkant van een mes of lepel het citroengras en voeg toe aan de bouillon. Snijd de gember en de rode peper en voeg deze ook toe.
- Laat even koken. Voeg daarna de sojasaus, gembersiroop, limoensap, prei, erwten en sperziebonen toe.
- Laat zachtjes sudderen zodat de smaken goed in kunnen trekken. Na zo’n 20 minuten is de soep klaar.
- Verwijder voor het opdienen het citroengras. Serveer met bosui en fijngehakte cashewnoten.
Wil je de soep serveren met gegrild naanbrood? Klik dan hier.