Clubsandwich ‘De Grillende Keukenmeid’

Het zijn er ontelbaar veel, zó veel clubsandwiches heb ik op m’n werk al in elkaar gebouwd. En ja, soms mislukken ze nog wel eens omdat ik in al mijn enthousiasme de ingrediënten te hoog stapel en die toren gigantisch instort. In het restaurant waar ik werk is er een eigen variant gemaakt op de clubsandwich, vandaar dat ik ook gedaan heb.
Eet dit wel op nuchtere maag. Ik maakte er twee, één voor mij en één voor mijn vriend. Het was smullen, maar we zaten na afloop zó vol! Ikzelf kreeg het al niet eens op en dat zegt al heel wat…

2016-11-28-12-53-56_1480334121381

Ingrediënten (voor 2 clubs)

6 sneetjes wit casinobrood
8 plakjes tomaat
8 plakjes komkommer
1 avocado
½ aubergine
Sla naar keuze (kies liever voor een krop, zodat je één blad als beleg kunt gebruiken. Dit is makkelijker dan een stapel losse bladeren, omdat je daar de overige ingrediënten minder stabiel op kunt stapelen.)
Hummus
Halloumi (kaas die je kunt grillen/bakken)

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakken en grill deze om en om met wat olie in een grillpan. Grill hierna ook de in plakken gesneden halloumi.
  2. Snijd ondertussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.
  3. Grill of rooster de sneetjes brood. Smeer een snee in met wat hummus en beleg met de sla, tomaat, komkommer en aubergine.
  4. Smeer weer wat hummus op de volgende snee brood en leg deze bovenop de andere met het beleg er tussen. Beleg dit met de gegrilde kaas en avocado en leg hier weer een snee brood bovenop.
  5. Snijd de sandwich schuin doormidden. (Gebruik eventueel prikkers om het brood en beleg op z’n plek te houden)

2016-11-28-12-52-11_1480334121577