Naanbrood

2016-10-18-15-02-27Bij brood denk je misschien snel aan gist, rijzen en een broodbakmachine. Dat snap ik, maar dit naanbrood is te maken met maar 3 (!) ingrediënten en zonder allerlei moeilijke dingen. Alleen een koekenpan of grill en knoflookolie zijn nog nodig. Klinkt veelbelovend? Dat is het ook!

Ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram (soja)yoghurt
Snuf zout

Voor de olie
3 eetlepels olie
2 theelepels knoflookpoeder/puree
1 eetlepel gedroogd korianderblad (gewoon uit een potje)

Benodigdheden
Deegroller
Kwastje om olie mee te smeren

Bereidingswijze

  1. Meng de olie met de knoflook en korianderblad. Roer goed door en zet aan de kant.
  2. Leg het zelfrijzend bakmeel op het aanrecht, maak er een kuiltje in en giet daar de yoghurt in. Kneed het geheel tot een deeg en maak er een bal van.
  3. Bestrooi het aanrecht met wat bloem, verdeel de deegbal in vieren en rol elk deel uit tot een naanbroodje.
  4. Verhit een koekenpan of grillpan op het vuur. Bak elk naanbrood zonder boter of olie in de pan. Smeer de bovenkant in met wat olie, draai na een paar minuten om en smeer weer in met wat olie.

Je hebt nu heerlijke naanbroodjes! Lekker bij soepen of curry’s, maar ook te gebruiken als pizzabodem of wrap.

2016-10-26-12-37-46_1477478606283