Fritters / ei-achtige pannekoekjes

In het Engels betekent het woord ‘fritter’ iets als ‘verspilling’. En dat is ook precies waar dit recept goed voor is: restjes. Het beslag doet mij een klein beetje denken aan ei. Je mixt er (restjes) groenten doorheen, bakt het op en je hebt een heerlijke, hartige maaltijd.

Toen ik nog minder vaak plantaardig at en nog vier keer per week in de sportschool te vinden was, at ik elke dag een omelet van minimaal drie á vier eieren. Dat fanatiek sporten doe ik niet meer, en eieren eten eigenlijk ook niet meer. Toch mis het soms, omdat het ook makkelijk was om restjes groenten op te bakken en er een paar eieren overheen te gooien. Het smaakte eigenlijk altijd wel. Aan alle veganisten of mensen met een ei-allergie onder ons: De oplossing is nabij! Probeer dit. (Ook als je geen veganist bent of geen allergie hebt is dit een uitdaging om eens te proberen!)

2016-11-19-13-20-25_1479558259521

Ingrediënten

100 gram kikkererwtenmeel
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. paprikapoeder
1 tl. cayennepeper
1 tl. komijnzaadpoeder

125 ml. water
Groenten naar keuze (ik gebruikte ½ ui, ½ paprika, ½ blikje maïs, een paar champignons)

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Meng daarna het water erdoor en roer goed door zodat alles klontvrij is.
  2. Snijd de groenten en voeg deze bij het beslag. Let er wel op dat het beslag niet de dik wordt door het toevoegen van teveel groenten. Dit moet je even aanvoelen. Voeg anders nog wat water toe.
  3. Verhit een (grill)pan op het vuur met wat olie. Schep een beetje van het mengsel in een pan (meerdere per pan kan natuurlijk ook) en draai ze om als de randen beginnen te drogen

Je kunt van dit beslag zo’n 6 kleine porties maken, maar je kunt natuurlijk ook één grote maken en deze in punten snijden. Of alles in je eentje opeten. (Ik zou voor het laatste gaan. 😉 )

2016-11-19-13-21-40_1479558259423