Italiaans pasteitje van gegrilde courgette

Rond deze tijd van het jaar is het helemaal hip om lekker pasteitjes te eten, gevuld met ragout. Ik heb er lang over nagedacht hoe ik dat kon omdenken in een grillgerecht, of welk grillelement er lekker is bij ragout. Ik kon niets bedenken, en besloot het daarom helemaal over een andere boeg te gooien. Een pasteitje maken van gegrilde plakken courgette en die vullen! Het was een testje, maar ik verbaasde mezelf ermee, want het is gelukt en nog best een leuke variant geworden ook nog!

2016-11-10-13-45-13_1478782017052

Ingrediënten

Courgette (½ courgette per pasteitje, uiteraard afhankelijk van de grootte van de vorm die je gebruikt)
Een blik tomaten
Klein blikje tomatenpuree
1 ui
1 teen knoflook
Olie
Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Kaasschaaf
Ronde koekjesvorm, of andere ronde vorm/schijf zonder bodem

Bereidingswijze

  1. Schil, snijd en fruit de knoflook en ui. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  2. Voeg het blik tomaten toe, breng op smaak met zout, peper en kruiden en laat op laag vuur sudderen.
  3. Snijd de courgette met behulp van een kaasschaaf in plakken en grill de plakken om en om met een beetje olie in de grillpan.
  4. Plaats de ronde vorm op je bord en bedek deze met de plakken courgette. Haal de vorm omhoog, en vouw de naar buiten hangende plakken naar binnen.
  5. Vul de pasteitjes met de tomatensaus.

Serveer eventueel met wat cherrytomaatjes en stukjes brood.

2016-11-10-13-46-27_1478782016739