Carpaccio van gegrilde courgette

Ik heb in mijn hele leven nog nooit echte rundercarpaccio gegeten. Het heeft me nooit echt getrokken, dus ik weet ook niet of dit een goede vervanger is van de rundercarpaccio. Maar hé, goede vervanger of niet, dit is lekker én simpel om te maken. Meer reden heb je niet nodig.

2016-11-28-12-50-32_1480334121716

Ingrediënten

1 courgette
Een handje geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels granaatappelpitjes
Balsamicosiroop
1 handje rucola
Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in plakjes (eventueel met een kaasschaaf) en grill deze om en om met wat olie in een grillpan.
  2. Verdeel de gegrilde plakjes over een bord, breng op smaak met eventueel peper en zout en besprenkel met wat balsamicosiroop.
  3. Leg nu de rucola in het midden en verspreid de pijnboompitten en granaatappelpitjes over de carpaccio.

De bereiding is makkelijk, de ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en de smaak is heerlijk. Wat wil een mens nog meer…?

2016-11-28-12-49-14_1480334121782

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *