Een tijdje geleden ontdekte ik de combinatie van yoghurt, komkommer en kruiden. Heerlijk in een wrap met wat groenten, maar ook lekker als snack, zoals in onderstaand recept.
Ingrediënten
1 aubergine
100 gram sojayoghurt naturel
½ komkommer
½ el curry-kruiden (bijvoorbeeld Vadouvan van Jonnie Boer)
Zout en peper
Peterselie (garnering)
Bereidingswijze
- Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden. Snijd ook die helften weer doormidden en snijd kleine blokjes van de komkommer.
- Meng de komkommer met de yoghurt, de kruiden en wat zout en peper. Zet in de koelkast.
- Snijd de aubergine in schuine plakken. Grill deze plakken om en om met wat olie in een hete grillpan.
- Serveer de gegrilde plakken aubergine met het yoghurt-komkommermengsel en garneer met flink wat peterselie.
Sojayoghurt heeft soms nogal een waterige structuur. Een dag later gebruikte ik de yoghurt met komkommer nog een keer en toe was het flink ingedikt en de smaken waren veel beter ingetrokken! Het hoeft niet, maar als je de yoghurt-dip een dag van te voren maakt, is’ie veel lekkerder!
De peterselie kun je overigens vervangen voor koriander, maar ik ga echt over m’n nek van koriander (sorry) vandaar de peterselie.