Bruschetta PaNina

Ik bleef ooit na een wilde nacht stappen bij m’n vriendin Nina slapen. De volgende ochtend maakte zij ontbijt door simpelweg rauwe afbakbroodjes open te snijden, te beleggen en tussen de grill te leggen. Sindsdien doe ik die broodjes zelden in de oven meer, maar bereid ik ze op die manier. Ze zijn heerlijk op Italiaanse wijze met zelfgemaakte bruschetta.
Nina is mijn inspiratie voor dit recept, vandaar de PaNina. Extra leuk is dat zij precies vandaag na een aantal maanden Bali weer naar huis vliegt, dus een beter moment om dit recept te plaatsen kon er eigenlijk niet zijn.

2016-10-11 16.59.23_1476198443596

Ingrediënten

4 rauwe afbakbroodjes naar keuze
3 tomaten
1 handje basilicum
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Zout en peper naar smaak
Rode pesto (optioneel)

Benodigdheden

Contactgrill

Bereidingswijze

  1. Maak met een mesje aan de onderkant van de tomaten een kruisje en leg de tomaten in een kom met kokend water. Laat deze net zo lang weken tot de velletjes bij het gezette kruisje loslaten.
  1. Snijd ondertussen de basilicum, knoflook en de ui in kleine stukjes. Meng dit met de olijfolie, zout en peper.
  1. Verwijder het vel van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de ui, knoflook en basilicum en roer alles goed door.
  1. Snijd de rauwe afbakbroodjes open en besmeer deze eventueel met wat rode pesto. Beleg de broodjes met het tomatenmengsel en leg ze tussen de grill. Grill ze tot de broodjes ietwat bruin zijn.

2016-10-11 17.01.21_1476198443432

Achteraf

Dit recept voor bruschetta heb ik gejat van m’n werk. We gebruiken dit nog wel eens op een luxe toastje, maar dan doen we er ook nog mozzarella bovenop. Dat kan met dit recept ook makkelijk, door nog kaas tussen het broodje te doen en dan te grillen. Nina deed er zelf altijd blauwe kaas tussen. Ikzelf heb dat altijd ontzettend goor gevonden, maar blijft natuurlijk een optie…