Amerikaanse barbecue

Ik vind barbecueën heerlijk. Je bent vaak met gezellige mensen, de zon schijnt, je drinkt een wijntje of biertje… Voor mij de ultieme manier om te genieten en nergens aan te denken. Het nadeel voor mij is alleen dat ik natuurlijk geen vlees eet, en liever niet mijn maïskolf op de barbecue naast de vleesdampen- en sappen leg van de rest. Daarom bedacht ik deze maaltijd, die je gewoon in je eigen keuken kunt maken, terwijl je je waant in Amerika. Uiteraard is deze maaltijd ook op de barbecue te bereiden, maar alles op eigen risico…

Ingrediënten voor 2 personen

4 zoete aardappels
2 burgers naar keuze (of zelfgemaakt zoals deze. Klik hier.)
2 maïskolven (voorgekookt)
Coleslaw (klik hier voor het recept)
Cajunkruiden
1 eetlepel boter, gesmolten of zacht genoeg om door te roeren
Paprikapoeder
Chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappels in parten. Meng deze met wat olie en cajunkruiden in een kom. Verdeel vervolgens over een ovenschaal en verhit zo’n 40 minuten op 200 graden. (Hoe groter je stukken aardappel, hoe langer ze in de oven moeten.)
  2. Meng de gesmolten boter met wat paprikapoeder en wat chilipoeder. Roer goed door, en zet in de koelkast tot je het weer nodig hebt.
  3. Grill de maïskolven en de burgers tot ze gaar zijn.
  4. Verdeel de zoete aardappel, burgers, maïs en coleslaw over 2 borden. Serveer de zelfgemaakte boter over de maïs.