Makkelijke mini worstenbroodjes

Er zijn dagen dat ik totaal inspiratieloos ben, en er zijn dagen dat mijn hoofd overstroomt van ideeën. Laatst had ik zó veel leuke ideeën, dat ik besloot dit állemaal tegelijk te maken en vervolgens met een gezelschap op te eten tijdens een paasbrunch. Helaas zijn mijn ideeën en gevoel voor tijd niet op elkaar afgestemd, en stond ik alsnog allerlei dingen op het laatste moment te doen. De avond voor Pasen stond ik nog te koken terwijl mijn lover een mannenavond met bier en FIFA hield. Uiteraard toen nog allerlei dingen vergeten, waardoor ik de dag er na nog vroeg in de ochtend allerlei andere dingen stond voor te bereiden. Het feit dat we die avond ervoor een leuk feestje hadden en laat thuis waren, laat ik maar even achterwege. 😉
Lang verhaal kort: het eten viel in de smaak! Tenminste, dat werd er gezegd. Waar iedereen het meest enthousiast over was, waren de worstenbroodjes. En laat dat nou het meest simpele zijn wat er is. Ik wil jullie het recept niet onthouden, dus daar gaan we. Je hebt maar drie ingrediënten nodig en wat water en een oven en dan ben je er al!

Ingrediënten voor 6 kleine worstenbroodjes

30 gram Saheli soja gehakt
200 milliliter water
1 eetlepel gehaktkruiden
3 plakjes bladerdeeg

Benodigdheden

Oven, bakpapier en een bakplaat of ovenrooster

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakken bladerdeeg van elkaar af op het aanrecht, zodat deze kunnen ontdooien.
  2. Doe de sojabrokjes samen met het water en de gehaktkruiden in een steelpannetje en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken tot al het water verdwenen is.
  3. Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft. Verdeel er wat van het sojagehakt over, en rol het geheel op. Herhaal dit met al het bladerdeeg.
  4. Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  5. Serveer de worstenbroodjes eventueel met wat chilisaus. (Makkelijk zelf chilisaus maken? Klik hier!)

En voor de liefhebbers, hierbij de gedekte tafel voor de paasbrunch, met onder anderen scrambled tofu, zelfgebakken brood (van dit recept), zelfgemaakte feesstol, worstenbroodjes, homemade blini’s, de allerlekkerste gezouten vegan roomboter van Flora, jam, ‘gebakken eitjes’, hagelslag, koffie, verse jus… Een paar uur laten vertrokken we naar Paaspop en ik had echt aan het einde van de middag pas weer zin om iets te eten. Prima bodempje gelegd!