Vegan pizza van New York Pizza

Sinds eind maart is er een New York Pizza geopend in het dorp waar ik woon. Vond ik al best wel een dingetje, want er is hier qua thuisbezorgen en lekker en snel eten niet zo heel veel keus. Ja, een frietje. Prima te doen, maar een keer iets anders is ook wel zo lekker. Dus ik was eigenlijk al intens gelukkig met de komst van deze vestiging en heb al twee keer braaf een pizza’tje zónder kaas besteld en met extra groenten. Maar, lieve mensen, sinds deze week is mijn leven nog completer geworden: New York Pizza heeft een vegan(!!!!!!!) pizza geïntroduceerd! Wát zeg ik, New York Pizza heeft TWEE vegan pizza’s geïntroduceerd! Een vegan Margarita en eentje met vegan shoarma. Vriendlief is vegetariër maar mist soms zijn pizza met shoarma, dus dit is ook voor hem een uitkomst. Behalve de veganisten, moeten ook de mensen die niet tegen lactose en/of koemelk kunnen een gat in de lucht springen, want voor hen is dit ook fantastisch nieuws. Het feit dat New York Pizza ook melkvrije Ben & Jerry’s verkoopt als toetje laat ik dan maar even voor wat het is… 😉

Uiteraard hebben mijn lover en ik de pizza met shoarma geprobeerd. De teleurstelling was best wel groot, eigenlijk. Op de doos staat met koeienletters ‘VEGAN PIZZA €9,99!’ terwijl we toch bijna dertien euro per stuk betaald hebben. Domper. Bij het openen van de doos waren we ook een beetje teleurgesteld dat er maar tien stukjes shoarma op de pizza lagen én een ministreepje met knoflooksaus. Ikzelf ben echt een liefhebber van sauzen. Ik eet ook mayo met patat, in plaats van patat met mayo. (Hoi, nieuwe vetrolletjes.) Dus ik weet niet of ik mag oordelen over de saus. Misschien was dit wel de hoeveelheid wat de gemiddelde mens waardeert, en ben ik extreem qua sausgebruik.

De eerste hap. Ja, ja. Ik was eerst bang dat er misschien koeienkaas op zou zitten, maar toen ik een hap nam, proefde ik meteen dat het veganistische kaas was. Ik ben namelijk altijd een beetje bang voor plantaardige kaas. Het smaakt mij gewoon te eng, ik weet het niet. Maar, op een pizza was deze kaas echt prima te doen! En als ik dat al zeg…
De shoarma was de shit. Lekkere kruiden. Had van mij wel dubbel zo veel op gemogen. En dan af en toe dat hintje van de knoflooksaus. Tja, ook dat had meer dan een hintje mogen zijn. Al met al waren we niet ontevreden. Deze bestelling wordt zeker weten nog een keertje herhaald!

Je kunt dus bij New York Pizza ook twee smaken bestellen, dan wordt een pizza half de ene en half de andere smaak. Ga ik misschien de volgende keer doen, kan ik meteen die andere proeven. En dan hoop ik stiekem dat er op die helft net zo veel shoarma en knoflooksaus komt als op een hele. Of is dat te optimistisch…?!