Ik kreeg een proefpakket sojabrokjes van Salheli en had eigenlijk geen enkel idee wat ik er mee aan moest. De ingrediƫnten zijn ook alleen sojabrokjes, dus ik ging uit van iets zonder heel veel smaak. Het moest dus verwerkt worden in een gerecht met veel kruiden, en welk gerecht is er qua kruiden nou authentieker dan shoarma?! Ik kon niets beters bedenken en ging aan de slag om sojabrokkenshoarma te maken. Het klinkt niet aantrekkelijk, maar het smaakte wel ontzettend aantrekkelijk!
Benodigdheden per persoon
30 gram gedroogde sojabrokken
1 pitabroodje
1 theelepel shoarmakruiden
50 gram ongezoete sojayoghurt
1 theelepel gehakte knoflook / knoflookpoeder of 1 teen vers geperste knoflook
1 theelepel gedroogde bieslook
Olie om in te bakken
Sla, tomaat, uien en andere topping naar keuze
Bereidingswijze
- Breng 250 milliliter water aan de kook, zet het gas uit en doe de sojabrokjes in het water. Laat tien minuten staan. (Je kunt de brokjes ook in een bak doen en er kokend water uit bijvoorbeeld de waterkoker overheen gieten.)
- Meng ondertussen de yoghurt met de knoflook en de bieslook. Zet apart. Doe ook de pitabroodjes in de oven of tussen de grill.
- Giet na tien minuten de sojabrokjes af. Meng met de shoarmakruiden en roer goed door.
- Verhit wat olie in een pan en bak de sojabrokjes lichtbruin en knapperig.
- Snijd de pitabroodjes open of doormidden en beleg met wat sla, de shoarma en serveer met de knoflookyoghurt erover.
Je kunt eventueel ook deze knoflooksaus maken.