Gegrild kaneelgebak

Ik wilde donuts maken, dus besloot vol goede moed aan het beslag te beginnen. Ik denk dat ik de verhoudingen fout had (het was namelijk een Amerikaans recept en zij werken met cups. Daar gaat bij mij het licht al uit…) en daardoor was het een veel te vloeibaar beslag. Ik besloot er nog wat bloem bij te doen, maar er moest uiteindelijk nog zó veel bloem bij, dat ik niks meer in huis had en ik had geen zin om halverwege een recept naar de supermarkt te gaan. Dus in plaats van slappe donuts te vouwen, besloot ik alles gewoon in een brownievorm te gieten, in de oven te doen en te zien wat eruit kwam. Het werd een slap kaneelgebak, welke ik gewoon gaar besloot te grillen. En dat was verrassend lekker!

Ingrediënten

Droge ingrediënten

200 gram bloem
100 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
snuf nootmuskaat
1 eetlepel kaneel

Natte ingrediënten

250 ml plantaardige melk
1 theelepel appelazijn
2 theelepels vanille-extract (verse vanille kan ook)
50 gram boter
1 eetlepel gebroken lijnzaad, geweekt in water

Voor de topping

1 eetlepel agavesiroop
1 theelepel kaneel

Benodigdheden

Taart- of brownievorm
Keukenmachine (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Laat de boter smelten in de magnetron tot deze vloeibaar is en meng met alle natte ingrediënten en roer goed door.
  3. Gooi nat en droog bij elkaar en mix met een keukenmachine door elkaar. (Met de hand kan ook)
  4. Ik weet niet of de verhouding bloem in dit recept goed is, dus als je beslag nog te slap is, voeg dan nog wat bloem toe.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm en doe ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Als het gebak gaar is, snijd je hem in stukken. Grill deze stukken kort zonder boter of olie.
  7. Meng nu de kaneel en de agave en druppel over jegebakjes heen. Garneer eventueel met vers fruit.

Kom gezellig langs op Facebook en Instagram!