Wrap met gegrilde zoete aardappel en uiencompote

Stiekem jat ik best wel veel ideeën van m’n werk, zo ook dit recept voor deze uiencompote met rode ui. Behalve dat het een gezellig kleurtje heeft, is het ook superlekker. Afgelopen week maakten mijn collega en ik dit nog, en ik zou zo die hele pan met ui leeg kunnen eten, serieus. Wordt wel de hele dag scheetjes laten, maar dat heb ik er dan wel voor over. 😉 Je kunt het zowel warm als koud gebruiken, en bij zo wat elk gerecht eten. Ik zou het maken.

Ingrediënten per persoon
2 wraps
2 handjes spinazie
½ paprika
¼ zoete aardappel
Peper en zout

Voor de uiencompote

6 rode uien
2 eetlepels suiker
Snuf zout
(Gedroogde) tijm
Laagje water

Bereidingswijze

  1. Schil de uien en snijd ze in (halve) ringen. Doe ze in een steelpan en voeg water toe tot de uien net onder water staan. Voeg de suiker en zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen tot het water helemaal verdampt is. Dit kan een halfuur duren. Af en toe doorroeren. Voeg als laatst de tijm toe en roer nog een keer goed door. Zet de uiencompote aan de kant.
  2. Snijd de paprika en wok deze met wat olie. Voeg daarna de spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes of reepjes. Grill deze plakjes met wat olie in een grillpan.
  4. Verwarm de wraps om en om in een (grill)pan en vul ze met het paprika-spinaziemengsel. (Laat dit nog even uitlekken voor je de wraps ermee vult!)
  5. Serveer de wrap met de zoete aardappel en daar bovenop de uiencompote.

De uiencompote kan ook koud gegeten worden, is ook lekker op bijvoorbeeld een burger en is een week houdbaar in de koelkast.