Probeersel: Bapao van De Vegetarische Slager

Omdat de vegan producten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten, offer ik mij al te graag op om ál deze nieuwe dingen te proberen. Uiteraard is dit geheel geschreven naar mijn smaak, dus een negatief oordeel betekent niet dat het product verbannen moet worden. Integendeel. Juist een reden voor jou om het zelf te proeven en te merken hoe erg smaken kunnen verschillen. Dit keer als probeersel: Bapao no beef Ketjap van De Vegetarische Slager.

Het product: Bapao no beef Ketjap van De Vegetarische Slager
Prijs: €1,09 per broodje van 120 gram
Waar te koop: Albert Heijn
Ingrediënten: Tarwebloem, water, 18% sojastructuur (water, soja-eiwit, gerstemoutextract), suiker, uien, 4% ketjap (soja-extract, water, suiker, gemodificeerd zetmeel, zout, voedingszuren: citroenzuur en kaliumlactaat, soja-eiwit, zetmeel), plantaardige oliën (sojaolie, zonnebloemolie, deels geharde raapolie), witte kool, bieslook, paprika, tomatenpuree, aroma’s, specerijen, knoflookpoeder, voedingszuur: azijnzuur, gist, gemodificeerd zetmeel, glucosestroop, zout.
Gebruik: Het is niet iets wat (in mijn geval) heel erg vult, dus ik zou dit eerder als een tussendoortje nemen dan als volledige lunch. Overigens bevat het broodje 268 calorieën, dus ikzelf wil er dan niet drie als lunch doorheen knallen. (Oké, ik wil het wel maar het lijkt me niet verstandig.) Overigens hoeft de bapao maar 40 seconden in de magnetron, dus als je een snel tussendoortje zoekt, is het ideaal. (Mocht je geen magnetron hebben, kun je het broodje ook stomen in een stoommandje of in een vergiet boven een pan met kokend water.)

Oordeel: Ik zou heel graag willen zeggen dat ik het ongelooflijk goor vind, maar dan zou ik liegen. Het is een gevaarlijk broodje. Bij de allereerste hap moest ik heel erg wennen aan de kruiden, maar dat was bij de tweede hap alweer weg. Het smaakt naar meer, dat is één ding wat zeker is.
In mijn tijd als fervent vleeseter, was ik gék op bapao. En dan het liefst die goedkope van de Lidl. Ik at ze zó vaak, dat ik me er misselijk aan heb gegeten en na een tijdje de geur al niet eens kon uitstaan. Het grappige is dat bij het opentrekken van de bapao van De Vegetarische Slager, precies dezelfde geur uit het zakje kwam. Ik had dus even een flashback, maar toen ik mijn tanden in de bapao zette, was die flashback ook snel verdwenen.Ik vind het een fantastische uitkomst om als vegan nu te kunnen genieten van een net echt broodje bapao. Ik vrees dat ik nog heel veel van deze rakkers ga eten de komende tijd…

Wil je nou echt intens genieten van deze bapao? Probeer er dan eens zelfgemaakte chilisaus bij! Klik hier voor het recept.

Zin in meer inspiratie en recepten of een making-of van één van de recepten? Volg dan De Grillende Keukenmeid op Instagram!