Gegrilde pizza met zelfgemaakte barbecuasaus

Als je aan het verhuizen bent of je oven is kapot, dan heb je sowieso altijd zin in pizza. Als iets niet kan of mag, dan wil je het. Lang leve de grillpan dan maar! Er bestaat kant-en-klare diepvriespizzadeeg welke gewoon te grillen is. In een paar minuten heb je een lekkere pizza op tafel staan, zonder dat’ie 20 minuten in de oven moet. Het enige nadeel is dat je de ingrediënten los van elkaar moet garen, omdat dat normaal in de oven gebeurt en nu dus niet.

Ingrediënten
Pizzadeeg (Koopmans, diepvries)
1 courgette
Cherrytomaten
Barbecuesaus (klik hier voor het recept)

Bereidingswijze

  1. Leg de plakken pizzadeeg uit de vriezer en verspreid ze over het aanrecht of een snijplank. Laat ontdooien.
  2. Snijd de courgette in plakken en grill deze plakken om en om zonder boter of olie.
  3. Laat de grillpan goed heet worden en leg een ontdooide plak deeg in de pan. Zet het vuur laag en laat een paar minuten liggen.
  4. Draai de plak deeg om en beleg de gegrilde kant met de barbecuesaus, courgette en tomaatjes.
  5. Laat nog even doorgaren en serveer met wat tijm en zeezout.