Koolsalade met gegrilde komkommer

Vroegâh was ik gek op selleriesalade op een toastje of op een stuk stokbrood. Helaas is dat niet helemaal vegan-proof, maar vandaag deed ik een fantastische ontdekking.
Bieze heeft koolsalade. Neem dan wel de witte kool rauwkost zoals op het plaatje hieronder. Dat giet je af, je mengt er mayo door en je hebt een soort van selleriesalade! Dit combineren we met een stuk brood uit de oven en we toppen het af met gegrilde komkommer. En nee, dat voegt niets toe maar hey, ik ben De Grillende Keukenmeid.

Ingrediënten en benodigdheden
Bieze koolsalade
Mayo
(Donker)bruin brood
1 tomaat, in blokjes gesneden
Komkommer

Een uitsteekvorm

  1. Steek de bruine boterhammen uit met de uitsteekvorm. Leg ze op een rooster in de oven en bak 10 minuten op 180 graden. (Ik deed ze in een muffinvorm zodat ze een beetje een bolle vorm krijgen en de vulling er beter in blijft zitten omdat je dan meer bakjes hebt.)
  2. Meng ondertussen de rauwkostsalade van Bieze met wat mayo en de in blokjes gesneden tomaat. Voeg naar eigen smaak mayo toe.
  3. Grill een redelijk dikke schijf komkommer en snijd deze in drieën.
  4. Haal de broodbakjes uit de oven, schep de koolsalade erin en serveer met een stukje komkommer bovenop.

In november ben ik jarig, en ook al haat ik dat, ik krijg altijd wel visite. Ik weet dan al dat dit één van de traktaties gaat zijn!

Op zoek naar nog een andere traktaties? Probeer dan deze champignons in bierbeslag eens! Even onderdompelen in beslag, frituren en je hoeft er niets meer aan te doen.

Zin in meer inspiratie en recepten of een making-of van één van de recepten? Volg dan De Grillende Keukenmeid op Instagram!