Van de barbecue: Spruitenspies en gegrilde kool

Als je veel mensen op visite hebt of als je met een grote groep gaat barbecuen, is het leuk om van alles wat te hebben en dat iedereen iets kan proeven. Daarom nu twee recepten in één welke perfect passen als snack die regelrecht van de barbecue komen. Of van de grill, uiteraard. 😉 Geniet er van!

Ingrediënten voor de witte kool

1 witte kool in parten
Olie
Zout en peper

Voor de saus

1 eetlepel mayo
1 eetlepel mosterd
1 ui
2 theelepels agavesiroop / suiker

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in stukjes voor de saus en bak deze bruin. Meng de ingrediënten voor de saus met de gebakken ui. Leng eventueel aan met wat water om de saus iets te verdunnen.
  2. Smeer de parten kool in met een beetje olie en grill deze een aantal minuten. Dit gaat ook prima op de barbecue. Verdeel de gegrilde kool over een bord, besprenkel met de saus en garneer met wat bieslook.

kool van de barbecue

Ingrediënten voor de spruitenspies

1 courgette
Spruiten
Olie
Zout

Benodigdheden

Satéprikkers
Kaasschaaf

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook met wat zout. Schil de spruiten en blancheer deze zo’n 6 minuten. Giet daarna af.
  2. Snijd de courgette in plakken met een kaasschaaf.
  3. Prik een spruitje en een plak courgette aan een satéprikker. Daarna weer een spruitje en weer een stuk van de plak courgette. Ga zo door tot de prikker vol genoeg is en de plak courgette niet meer tussen de spruiten kan slalommen.
  4. Smeer de spies met courgette en spruitjes in met wat olie en grill deze een aantal minuten. Dit gaat ook prima op de barbecue!

spruiten van de barbecue

Pas bij de kool op je vingers bij het doormidden snijden. Gebruik een scherp mes en een stevige snijplank als ondergrond.
Kook de spruiten niet te gaar. Anders worden deze snotterig tijdens het grillen. Door de spruiten kort te koken behouden ze hun kleur en knapperigheid.

gegrilde kool en de spruitenspies van de barbecue of grill