Spinaziesalade met gegrilde zoete aardappel

Spinazie is meer dan groene smurrie uit de diepvries met wat room, wat we à la crème noemen. Met verse spinazie kun je namelijk alle kanten op. Je kunt je eigen à la crème maken, je kunt het wokken, verwerken in lasagne, wraps óf je eet de spinazie rauw als vervanging van de sla in een ‘normale’ salade. Behalve dat het heerlijk smaakt met een knoflookdressing, bevat spinazie ook heel veel vitaminen en ijzer. Tel daar de sinaasappel en de zoete aardappel bij op, en je hebt een heerlijk en verrassend bij- of lunchgerecht.
Ik kan geen redenen meer bedenken om deze salade niet meer te maken… (En dat staat los van het feit dat ik deze hele maaltijd in mijn eentje heb opgegeten omdat ik het zó lekker vond.)

Ingrediënten voor 2 personen of als bijgerecht
200 gram spinazie
1 sinaasappel
1 handje hazelnoten
2 zoete aardappels
1 rode ui

Voor de dressing
1 eetlepel mayo
1 teen knoflook (of 1 theelepel knoflookpoeder of knoflookpuree)
1 theelepel gedroogde bieslook
1,5 eetlepel water

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en snijd deze in de lengte in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte. Grill de aardappels op laag vuur om en om.
  2. Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Als je hem dunner wilt, voeg dan nog wat water toe.
  4. Schil en snijd ook de sinaasappel in kleine stukken.
  5. Verpulver de hazelnoten met de achterkant van een lepel of met behulp van een vijzel.
  6. Doe de spinazie in een schaal of op borden en verdeel de rest van de ingrediënten over de salade. Druppel de dressing erover en verdeel als laatste de hazelnoten over de salade.

Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij deze pasta.