Buddha bowl met gegrilde paksoi en geroosterde kikkererwten

De Buddha bowl is hip en happening en het bevat een flinke dosis groenten, wat voor mij een reden is om mee te doen aan deze hype. Je kunt natuurlijk ongelimiteerd combineren met allerlei verschillende soorten groenten. Dus ik kan daardoor niet beloven dat dit de eerste en enige ‘grill-bowl’ is.

Ingrediënten voor 2 bowls

200 gram ongekookte rijst
1 paksoi
250 gram kastanjechampignons
300 gram gekookte kikkererwten (of 1 blik, uitgelekt)
75 gram wortel in reepjes
1 handje cashewnoten
2 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker

Benodigdheden

Voorverwarmde oven op 200 graden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Verdeel nu de uitgelekte kikkererwten over een bakplaat. Besprenkel met wat olie en zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
  3. Meng 2 eetlepels azijn met 1 eetlepel suiker. Roer dit door de wortel heen en laat even intrekken.
  4. Snijd de champignons in vieren en bak deze met wat olie tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.
  5. Halveer ondertussen de paksoi en grill deze tot de paksoi zacht en ietwat geslonken is. Dit duurt ongeveer een paar minuten per kant.
  6. Giet de rijst af en verdeel deze over twee kommen of borden.
  7. Doe de kikkererwten in een schaal en besprenkel met wat zout en een eetlepel agavesiroop. Meng goed door elkaar en verdeel over de rijst.
  8. Verdeel nu de champignons over de kommen en leg op elke kom een halve paksoi.
  9. Knijp de cashewnoten fijn en verdeel over het geheel.