Groene pasta

Ik zou in huis de muren niet snel groen verven, maar als het om eten gaat is groen mijn lievelingskleur! Daarom speciaal voor mijn mede-groenliefhebbers, deze pasta.
Oh ja, en ik zeg altijd ‘less is more’, maar bij dit gerecht was ik iets te enthousiast, dus je zou bijvoorbeeld de paprika en broccoli weg kunnen laten.

Ingrediënten voor twee personen
200 gram pasta naar keuze
2 eetlepels pesto (eventueel met dit recept)
½ courgette
Een handje diepvrieserwten
Een paar groene asperges (diepvries)
½ broccoli
½ groene paprika
Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en stoom deze beetgaar.
  3. Snijd de paprika in stukken en bak deze met wat olie. Voeg na een paar minuten de diepvrieserwten toe en laat op laag vuur doorgaren.
  4. Verhit een grillpan. Snijd de courgette in plakjes en grill de courgette en de asperges om en om tot ze gaar zijn.
  5. Giet de pasta af. Meng de pesto met de pasta, roer goed door en verdeel meteen over twee borden.
  6. Verdeel nu de erwten, paprika, asperges, courgette en broccoli over de pasta. Breng op smaak met zout en peper.