Falafel

Falafel is een oosters gerecht, op basis van kikkererwten. Veel mensen schrikken al bij het idee van het eten van erwten, maar als men eenmaal falafel heeft gegeten, is die schrik al snel verdwenen. Neem mijn vriendje, die heeft na afloop deze halve maaltijd opgegeten omdat hij het zo lekker vond. Ik weet zeker dat als ik hem een blik erwten met kruiden had leeg laten lepelen, hij mij met walging aan zou kijken, maar nu deed hij niets anders dan smullen.
Het is niet heel veel werk om te maken, je moet vooral geduld hebben en dan komt alles goed.

Ingrediƫnten

150 gram gedroogde kikkererwten, geweekt en gekookt (anders om en nabij 300 gram uit blik)
15 gram verse peterselie
1 ui
1 teen knoflook
1 wortel
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels kikkererwtenmeel (of ander meel)
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnpoeder
Zout en peper

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, knoflook en wortel en doe alles bij elkaar in een keukenmachine en meng het tot een egaal mengsel.
  2. Draai er nu balletjes van en druk deze een beetje plat. Grill de falafel nu. Ze mogen van binnen nog een beetje zacht zijn. De falafel hoeft alleen warm te worden, alles is verder al gaar. Wil je ze toch iets knapperiger hebben, kun je ze nog even 10 minuten opwarmen in de oven op 200 graden.
  3. Serveer de falafel in een wrap of pitabroodje met wat hete saus of met deze knoflooksaus (KLIK)