Gegrilde portobello met gele vulling en sticky broccoli
Paddenstoelen zijn mijn favoriete eten, dus waarom zou je dan niet een portobello vullen met alles wat je lekker vindt? Dit keer besloot ik het bij één kleur te houden, namelijk geel.
Ingrediënten
4 portobello’s
1 ui
1 gele paprika
1 klein blikje/potje kikkererwten
1 eetlepel kerriepoeder (of kurkuma)
Olie
1 broccoli
1 eetlepel Jamaican Jerk (kruiden)
½ eetlepel sesamzaad
3 eetlepels chilisaus (Lekker om zelf te maken! Klik hier voor het recept)
Bereidingswijze
- Snijd de roosjes van de broccoli en kook of stoom deze beetgaar. Het is lekkerder als de broccoli nog een beetje knapperig is.
- Snijd de ui in halve ringen en bak deze met wat olie in een pan. Snijd vervolgens de paprika en bak deze mee met de ui. Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten toe en strooi de kerriepoeder erover. Roer goed door en laat op laag vuur warm worden.
- Meng de chilisaus, Jamaican Jerk kruiden en de sesamzaad in een schaal. Voeg hier de broccoli aan toe en roer goed door. Bak dit in een koekenpan zonder boter of olie.
- Grill de portobello´s om en om totdat deze ietwat zacht zijn geworden. Schep wat van het kikkererwtenmengsel in de portobello’s en serveer met de broccoli.
Lekker met eventueel wat rijst en extra chilisaus erbij.
Ik vind je site echt super mooi! Je foto’s trouwens ook! Ik ga je volgen. 🙂
Groetjes, Janne
Thanks, superlief! Je kan De Grillende Keukenmeid ook volgen op Instagram of Facebok als je dat makkelijker vindt. 🙂