Gevulde mini pompoen met gegrilde aardappel en hummus-dip

Ik was bij sligro en zag toen deze superschattige mini pompoenen liggen. Ik kon het niet laten om er drie mee te nemen en er iets lekkers van te maken. Of je deze kleine, oranje vrienden ook in de supermarkt kunt vinden weet ik niet. En om nou een grote pompoen te vullen…

2016-11-19-14-04-37_1479560738519

Ingrediënten

3 mini pompoenen
400 gram wortel
1 ui
Scheutje room
10 gram peterselie
2 grote aardappels

Voor de hummus

Klein blikje kikkererwten
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olie

Benodigdheden

Keukenmachine/staafmixer of blender

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water met zout op en kook de wortels met de gesneden gaar
  2. Snijd de bovenkant van de pompoen af. Verwijder de zaden en draden. Het vruchtvlees kun je eventueel meekoken met de wortels.
  3. Pureer de wortels met een vork of pureestamper. Voeg de room en peterselie toe, breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
  4. Verdeel het wortelmengsel over de drie uitgeholde pompoenen. Doe de gevulde pompoenen voor 45 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Doe de aardappels in een plastic zakje met een gaatje of magnetronbestendig stoombakje en doe zo’n 5 minuten in de magnetron. Laat afkoelen.
  6. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender en meng fijn.
  7. Snijd de aardappels in schijfjes en grill deze om en om.
  8. Serveer de pompoen met de aardappels en de hummus.

2016-11-19-14-05-11_1479560738291