Noedels in zoetzure saus met gegrilde ananas

Noedels zijn de bom. Wij hebben ze altijd in huis, en je kunt er heel makkelijk je restjes (diepvries)groenten in verwerken. En heb je geen woksausje in huis, heb je vast wel ketjap of sojasaus, knoflook en sambal in huis. Daar kun je een heerlijke saus mee maken. Gegarandeerd succes. Met fruit erdoor wordt het helemaal een smaaksensatie, zoals het onderstaande recept met ananas. Genieten geblazen!

Ingrediënten:

125 gram taugé
150 gram peulen
1 rode paprika
1 (rode) ui
4 bosuien
Sambal (optioneel)
1 verse ananas
Woknoedels
(Wok)olie

Zoetzure saus (Heel makkelijk zelf te maken met een paar simpele ingrediënten. Klik hier voor het recept.)

Benodigdheden:
Omdat het nogal een grote hoeveelheid noedels en groente is, is het handig om dit recept in een wokpan te maken. Heb je geen wokpan, neem dan je grootste, diepste koekenpan.

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan water op, verwijder de draden uit de peulen en kook de peulen net aan gaar. Kook ze niet snotgaar, want je gaat ze ook nog wokken en dan garen ze ook ietsje door. (Als je peulen of sugarsnaps uit de diepvries hebt, kun je deze stap overslaan.)
  2. Snijd de ui, de paprika en de bosui. Verhit olie in de pan en wok de taugé, paprika en de ui.
  3. Voeg de peulen toe en kook ondertussen de woknoedels volgens de verpakking.
  4. Voeg de bosui en de noedels toe aan de wokpan en roer alles even goed door. Voeg als laatst de zoetzure saus toe en laat op laag vuur even opwarmen.
  5. Schil en snijd de ananas in repen. Grill de stukken ananas om en om in een grillpan zonder boter of olie te gebruiken.
  6. Voeg naar smaak nog wat sambal toe aan de noedels en serveer de ananas er bovenop.

gegrilde-ananas-de-grillende-keukenmeid

Huishoudelijke mededeling:

Ik had na afloop nogal moeite om de grillpan schoon te krijgen. Het sap uit de ananas plakte namelijk aan de pan en ik heb veel te lang gewacht om de pan schoon te maken. Niets aan de hand, de pan is schoon te krijgen maar hoe langer je wacht, hoe harder je moet bikken.