Tijdens het maken van deze overheerlijke belegde ciabatta, bedacht nog allerlei dingen die ik kon toevoegen om het nóg lekkerder te maken. Dit bestond vooral uit heel veel tenen knoflook. Ik zal jullie die knoflookinvasie besparen, want die droge mond heb je na twee weken nog niet weg.
Ingrediënten
1 ciabatta (afbakbrood)
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
2 tomaten
Knoflook (zo’n 2 tenen of 1 theelepel knoflookpoeder)
Italiaanse kruiden (gedroogd)
Basilicumblaadjes
Vegan ricotta (Klik hier voor het recept) (Optioneel)
Olijfolie
1 (rode) ui
Peper/zout
Bereidingswijze
- Meng 3 eetlepels olijfolie met wat knoflook(poeder) en Italiaanse kruiden. Roer door en laat intrekken.
- Snijd de ui, basilicum en tomaat in kleine stukjes en meng met wat olijfolie, peper, zout en knoflook. Laat ook dit intrekken.
- Snijd de courgette, aubergine en paprika in plakken en grill om en om.
- Snijd ook de ciabatta in plakken. Besmeer elke kant van het brood met de knoflookolie en grill de stukken brood om en om.
- Beleg elk stukje brood met een beetje tomatenmengsel en verdeel vervolgens de gegrilde groenten erover.
- Serveer met wat vegan ricotta. Uiteraard is deze ciabatta zonder de ricotta ook al overheerlijk.
Mmm dit klinkt echt heerlijk! Dit recept ga ik onthouden 🙂
Leuk! Laat je weten wat je er van vindt? 🙂
Dit lijkt me heeerlijk!