Samosa met pompoen

Ik ben dus zo iemand die snel verslaafd raakt aan van die simpele spelletjes op m’n telefoon. Het begon vroeger al met Tetris, Patience en Pinball op de computer, maar er is niets veranderd. De Candy Crush-hype? Deed ik aan mee. Nu heb ik al jaren zo’n restaurant-spelletje waar ik echt pro in ben. Daarin maak je ook samosa en het leek me dus leuk om dit eens in het echte leven te maken. Gek genoeg was het simpeler dan ik dacht! (Ik haal m’n inspiratie uit elk klein dingetje zoals jullie merken. :’) )

Ingrediënten (4 stuks)

1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakken diepvriesbladerdeeg)
40 gram voorgekookte aardappelblokjes of kleine krieltjes
40 gram tuinerwten
1 rode peper, gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel komijnzaad
Een handje diepvriespompoenblokjes (of voorgegaard van een verse pompoen)
Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hete pan en fruit de ui, knoflook en de peper. Voeg vervolgens de kerrie en komijn toe tot het gaat geuren.
  2. Voeg de aardappel, erwten en pompoen toe. Laat alles goed doorwarmen en zet het vuur uit.
  3. Rol de bladerdeeg uit en snijd in 8 gelijke stukken. Leg vier stukken aan de kant. Verdeel het aardappel-kruiden mengsel over het midden van de vier overige vier stukken bladerdeeg. Leg de andere vier plakken er bovenop en druk de randen aan met een vork zodat deze goed dicht zitten.
  4. Verhit de samosa’s zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Gebruik je verse pompoen? Grill dan de overige stukken en serveer met de samosa. Vulling over? Je kunt dit ook prima met wat rijst of (naan)brood eten.

Kom gezellig langs op Facebook en Instagram!