Gehaktbroodje

Toen ik een paar dagen geleden met een rommelende maag door de supermarkt struinde, zag ik een lekker uitziend gevuld gehaktbroodje liggen. Uiteraard was dat met ‘echt’ gehakt, en was het uiteindelijk supersimpel om dit na te maken. Ik heb er wel nog wat groenten aan toegevoegd. Want het mag dan wel een gehaktbroodje eten, maar alleen gehakt is ook weer zo saai…

Ingrediënten voor vier gevulde broodjes
4 afbakpistolets
1 bakje vega-gehakt (ik gebruikte rulgehakt van de Vegetarische Slager)
1 ui, gesnipperd
½ rode paprika, gesneden
1 tomaat, in blokjes
Olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de olie in een pan op het vuur en bak de ui en de paprika. Bak een paar minuten tot de ui glazig ziet. Voeg het gehakt toe, en roer alles goed door. Laat nog zo’n twee minuten bakken.
  3. Zet het vuur uit onder de pan, voeg de tomaat toe aan het gehaktmengsel. Voeg zout en peper toe en roer alles goed door.
  4. Snijd ondertussen de pistolets aan de bovenkant in (niet helemaal doormidden!) en vul ze met het gehaktmengsel.
  5. Leg de gevulde pistolets op een ovenrooster en bak deze tien minuten in de oven tot de broodjes goudbruin zijn.
  6. Serveer eventueel met wat ketchup en bosui.

Of doe er, zoals ik, gewoon éxtra veel ketchup op. Je kunt nooit te veel ketchup eten in je leven. Het eten werd wel een ontzettende kliederboel, dat moet ik toegeven. Maar aan de andere kant is dat het ook meer dan waard. Ik moest na het eten van deze twee broodjes opnieuw douchen en andere kleren aan. (Geintje, natuurlijk.)
Mijn vriendje en ik hebben dit samen gegeten, ieder twee broodjes, en dat was best een flinke lunch. Daar komt bij dat m’n lover ook echt positief was over dit broodje. Ik heb weer pluspunten verdiend.