Vegan pizza van Lidl

Heb je wel eens dat je moet huilen van geluk? Nee? Ik ook niet. En vandaag ook niet, maar als ik zo’n emotioneel iemand was geweest, had ik vandaag zonder twijfel gehuild van geluk.
Ik ga elke week boodschappen doen met m’n oma, en vandaag zag ik bij Lidl een hele diepvries vól met twee soorten vegan pizza. IK WAS ZO BLIJ! Niet veel later liep ik knuffelend met vier dozen pizza de supermarkt door. Oma stond erop ze te betalen (‘Voor de moeite omdat ik me altijd opoffer om boodschappen met haar te doen’), dus dit bericht is mede mogelijk gemaakt door oma. Een applaus geven mag. Bedankt, oma. <3

Ik proefde ze allebei (wel een halfje van elk, natuurlijk) en hieronder geef ik je mijn oordeel.

Bruschetta
Prijs:  €1,99
Waar te koop: Alleen bij Lidl
Ingrediënten: Tarwebloem, 26% gehakte tomaten, 17,1% tomatenblokjes, water, 5,8% ui, 5,7% halfgedroogde tomaten, margarine (koolzaadolie, plantaardige vetten (shea, kokos), water, emulgatoren: lecithinen (zonnebloem), mono- en diglyceriden van vetzuren, zout, citroenzuur), koolzaadolie, gist, suiker, zout, gedroogde tarwezuurdesem, 0,1% uienpoeder, knoflookgranulaat, gerstemoutextract, zwarte peper, 0,2% basilicim, 0,002% oregano, geroosterd moutmeel (tarwe, gerst), wortelpoeder, citroensapconcentraat, gemodificeerd aardappelzetmeel.
Gebruik: Ongeveer 12 minuten op 200 graden in de oven. Ligt er heel erg aan hoe knapperig je de pizza wenst, dat staat ook op de doos.
Oordeel: Deze pizza smaakt zoetig, dat komt waarschijnlijk door de grote hoeveelheid tomaten en ook de toevoeging van gedroogde tomaten, die vaak wat zoeter zijn. Er zit heel weinig knoflook in de pizza als ik de ingrediënten bekijk, maar ik proefde toch echt wel een subtiele hint van knoflook en daar hou ik van.

Verdura
Prijs: €1,99
Waar te koop: alleen bij Lidl
Ingrediënten: Tarwebloem, 20% gehakte tomaten, 18% spinazie, water, 12,8% cherrytomaat, 7,7% champignon, margarine (koolzaadolie, plantaardige vetten (shea, kokos), water, emulgatoren: lecithinen (zonnebloem), mono- en diglyceriden van vetzuren, zout, citroenzuur), koolzaadolie, suiker, zout, gist, oregano, gedroogde tarwezuurdesem, geroosterd moutmeel (tarwe, gerst), knoflookgranulaat, uipoeder, gemodificeerd aardappelzetmeel.
Gebruik: Ongeveer 12 minuten op 200 graden in de oven. Ligt er heel erg aan hoe knapperig je de pizza wenst, dat staat ook op de doos.
Oordeel: Op de doos staat dat er ‘maar’ 18% spinazie in zit, maar voor m’n gevoel is de hele bodem ermee bedekt. Ik HOU van spinazie, dus ik vond dit ook niet storend. Er zit een hele frisse kruiden in. Ik dacht eerst aan munt, maar ik denk dat het dan de basilicum moet zijn. Verder heeft deze echt een ‘pizzasmaak’, meer dan de bruschetta.

Maar nu is de vraag: welke pizza is mijn favoriet?
Eerlijk gezegd vind ik dat een lastige keuze. Ik maak zelf geregeld deze bruschetta dus wat bruschetta betreft ben ik bevooroordeeld omdat ik dat héérlijk vind. Maar, aan de andere kant bevat de Verdura twee ingrediënten waar ik gek op ben, maar zelden meer eet omdat mijn lieve lover dat absoluut niet lust, namelijk champignons en spinazie. Ook is dit meer een ‘echte’ pizza, vanwege de ingrediënten.
Als ik dan toch echt een keuze moet maken, kies ik toch voor de bruschetta, omdat ik dat zoetige en het hintje naar knoflook echt heel lekker vind.

Verder moet je dit natuurlijk niet eten als je vegan bent voor je gezondheid. Een voordeel is wel dat de pizza geen palmolie bevat, wat voor veel vegans al een reden is om iets te kopen. Ook zit er plantaardige kaas op. Dit voegt qua smaak nauwelijks iets toe en ziet eruit als een geëjaculeerd kwakje (en daar zit zelfs nog meer smaak aan). Maar goed, alles beter dan dierlijke kaas natuurlijk! Ik heb in ieder geval genoten van de pizza en ga ze zeker vaker kopen!

Kom gezellig langs op Facebook en Instagram!

5 Comments

 1. Joesefina Moreno schreef:

  Helaas niet te krijgen in Almere -Buiten. De bedrijfsleider keek mij aan of ik gek was.

  1. Jammer zeg! Is het nu, een tijdje later, wel gelukt of nog steeds niet?

 2. Mariëlle schreef:

  Wieeeh! Ik kwam ze afgelopen week per ongeluk tegen en was toch ook wel even heel blij hoor hihi!

 3. E schreef:

  Er zit toch juist gèèn (vegan) kaas op? Zie ingrediënten lijst?
  Helaas niet vast in het assortiment 🙁

  1. Er zit wèl vegan kaas op. Zie foto. Wilmersburgerkaas bestaat voor het grootste deel uit kokosolie, dus zal in dit geval ook zo zijn.

Reacties zijn gesloten.