Gegrilde perziken met bananenroom

Het is misschien een beetje wennen dat het recept dit keer niet voor een hartig gerecht is omdat ik qua toetjes niet echt een zoetekauw ben, maar dit is toch echt wel de bom. Ik heb er één op, mijn lieve vriendje de rest. Hij is een iets grotere liefhebber van zoetigheid dan ik, waardoor zulke recepten altijd wel een weg vinden naar zijn mond en ik het zelf allemaal niet hoef op te eten. 😉

Ik gebruik hier agar agar om de room in te dikken, in plaats van gelatine. Heb heel veel moeite gedaan om het te vinden en uiteindelijk gevraagd bij de servicebalie van Albert Heijn en zij konden het voor mij bestellen. Je krijgt dan wel meteen een heel doosje, maar dan heb je ook wat!

Ingrediënten

4 perziken
6 suikerschelpen (verkrijgbaar bij de supermarkt)
2 rijpe bananen
250 ml plantaardige room (ik gebruikte rijstroom)
2 eetlepels witte amandelpasta (ook verkrijgbaar bij AH!)
1 zakje agar agar poeder (dit is vegetarische gelatine)
1 limoen of citroen
1 zakje vanillesuiker
1 stokje vanille

Benodigdheden

Staafmixer
Steelpan

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van de bananenroom omdat dit nog een uur moet rusten in de koelkast en dus de meeste tijd in beslag neemt.
  2. Snijd de bananen in schijfjes en doe in een kom. Voeg de room, vanillesuiker en de amandelpasta toe. Snijd de limoen door midden en knijp beide helften uit boven de kom. Pureer nu glad met een staafmixer.
  3. Giet het mengsel in een steelpan, snijd het vanillestokje in de lengte open en doe deze erbij in de pan. Op deze manier komt de vanille uit het stokje vrij terwijl je het romige mengsel kookt.
  4. Voeg de agar agar poeder toe als het kookt en laat nog een minuutje pruttelen. Roer ondertussen goed, anders koekt je hele pan aan.
  5. Schep de room over in een bak, laat even afkoelen en vervolgens een uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal na een uur de room weer uit de koelkast en maak het los met een vork. Je kunt het daarna nog even iets luchtiger kloppen met een garde maar dit is niet noodzakelijk. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen.
  7. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd schijfjes van de vrucht. Grill deze schijfjes zonder boter of olie in een hete grillpan.
  8. Verdeel de room over de 6 suikerschelpen en garneer met de gegrilde perziken. Serveer eventueel met wat poedersuiker erover.

Kom gezellig langs op Facebook en Instagram!