Naanpizza met gegrilde groenten

Vorig jaar met Kerst maakte ik zelf naanbrood, een plat brood wat veel gebruikt wordt in de Indiase keuken. De hele familie was lyrisch, heb zelfs nog bij moeten bakken omdat iedereen er nóg wel eentje wilde. Toen ik ze vertelde dat het heel simpel te maken was met slechts drie basis-ingrediënten, werd de verbazing en verwondering alleen nog maar groter.
Daar komt bij dat zelfgemaakt altijd lekkerder is dan uit de supermarkt, en dat is niet alleen omdat de supermarkt veel meer toevoegt aan het brood.
Nu blijkt het naanbrood ook uitermate geschikt als pizza-bodem. Probeer het uit, zou ik zeggen! Overigens valt er met de topping eindeloos te variëren hé!

Ingrediënten

Voor het brood
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram (soja)yoghurt
Een snuf zout
Olie
Knoflook
Gedroogd korianderblad (gewoon uit een potje)

Voor de saus
4 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel tijm
200 gram tomatenblok uit blik

Voor de topping
1 gele paprika
1 rode paprika
Champignons
Ui

Benodigdheden
Deegroller
Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Eerst maken we de saus. Snijd de ui, knoflook en de rode paprika’s in stukjes en bak deze met wat olie in een hapjespan. Bak een aantal minuten en voeg daarna de tijm en het blik tomaten toe. Laat op laag vuur sudderen en roer af en toe door. Pureer daarna tot een gladde saus met een staafmixer.
  2. Meng een eetlepel olie met 2 theelepels korianderblad en pers er een teen knoflook boven uit. (Gedroogde knoflook of uit een potje kan ook.) Roer door en laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Snijd de groenten en grill deze om en om met een klein beetje olie in een hete grillpan.
  4. Leg het zelfrijzend bakmeel op het aanrecht en maak er een kuiltje in. Giet de yoghurt en een snuf zout in het kuiltje en meng het tot het een deeg wordt. Is het te plakkerig, voeg dan nog wat meel toe. Smeer je deegroller in met wat meel, en rol de deeg uit tot het een mooie vorm heeft voor de pizza. Smeer beide kanten in met wat knoflook-koriander olie.
  5. Verhit een koekenpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Leg je naanbrood in de pan, zonder boter of olie te gebruiken. Dit zit namelijk al op je brood. Draai na een paar minuten om en laat de andere kant ook even bakken.
  6. Besmeer je brood met wat saus en verdeel de gegrilde groenten over je pizza. Laat nog 10 minuten warm worden in de oven op 200 graden. Garneer eventueel met wat rucola.