Boerenkool

Het is vandaag Nationale Boerenkooldag, dus ik typ dit met mijn boerenkool-trui aan. Anders is het niet echt, hé! Waar iedereen de mooiste dingen maakt met boerenkool en op social media deelt met de hashtag #nationaleboerenkooldag, houd ik het bij een simpele stamppot. Ik had ook liever een wokschotel gemaakt op een bedje van boerenkool, maar mijn lieve vriendje is nu eenmaal gek op stamppot boerenkool en hem kan ik niet teleurstellen op zo’n dag. Ook niet op een andere dag, trouwens. 🙂 Dus, een lekker oer-Hollands recept voor stamppot boerenkool, maar dan 100% vegan.

Ingrediënten
500 gram boerenkool
1 kilo aardappelen
Een scheutje ongezoete sojamelk
Maggi
Een zakje jus met uitjes (Knorr. Ja deze is vegan!)
Zout
Piccalilly, augurken, zilveruitjes, mosterd naar wens

Benodigdheden
Stamper

Bereidingswijze

 1. Schil de aardappels. Was ze en doe ze in een pan. Doe de boerenkool bovenop de aardappels in de pan en vul de pan met water en een flinke snuf zout. Kook alles in zo’n 15 minuten gaar.
 2. Giet alles af en stamp de aardappels en boerenkool fijn. Zet ondertussen een steelpan op het vuur en verhit een scheutje sojamelk. Voeg dat bij de boerenkool, samen met wat maggi, een beetje jus en eventueel mosterd en roer alles goed door.
 3. Serveren met een vegan-worst (ik had die van Tofurky) en eventueel wat augurken en ander tafelzuur wat je lekker vindt.

2 Comments

 1. Annemarie schreef:

  Goedemorgen,

  Hierbij mijn complimenten voor het heerlijke recept van de boerenkool met mosterd.
  Een vriend van mij die bleef eten waarvoor ik dit had gemaakt en vond het ook erg lekker. Zijn vrouw is kok , en hij zei dat dit nog lekkerder was dan wat zijn vrouw had gekookt.

  Thnx voor de credits.

  1. Wat superleuk om te horen, Annemarie! Zulke berichten maken me blij. <3

Reacties zijn gesloten.