Pastasalade met cashewnoten en gegrilde artisjok

Dit recept was een spontaan idee bij het lezen van Allerhande over het gebruik van verse artisjok. Ik heb toen een aantal ingrediënten bij elkaar gesprokkeld voor deze pastasalade, maar eigenlijk (in al mijn enthousiasme) niet gewogen hoeveel in van alles heb gebruikt. Bij dit recept staan dus geen hoeveelheden, en is dus vrij in te vullen.
Overigens was dit meteen mijn debuut in het gebruik van verse artisjok. En nee, het was niet voor herhaling vatbaar. Voor het schoonmaken alleen al, moet je veertig filmpjes op YouTube kijken. Daar komt bij dat ik ze niet heb voorgekookt (stom), waardoor ze nog kneiterhard waren. Voor mij de volgende keer gewoon weer artisjok uit blik, maar misschien dat jullie daar heel anders over denken…?

Ingrediënten

Pasta
Tomaat
Ui
Pesto
Rucola
Cashewnoten
Bosui
Artisjok
Olijfolie
Peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking. Spoel daarna koud met water.
  2. Snijd de steel van de artisjok en verwijder de onderste bladeren. Snijd de artisjok in parten en verwijder het hooi. Leg de artisjokken meteen in citroenwater om te voorkomen dat ze bruin kleuren. Kook de artisjok ongeveer 20 minuten. Grill ze daarna om en om.
  3. Meng de gekookte en afgekoelde pasta met de pesto, rucola, ui, olijfolie en de cashewnoten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Decoreer de pastasalade met wat tomaten en leg vervolgens de gegrilde artisjok bovenop.

Meer recepten of een kijkje achter de schermen? Like De Grillende Keukenmeid op Instagram!