Gevulde aardappelcakejes

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen of vinden van dit recept. Ik zag het voorbij komen op Pinterest en besloot het te maken op de grillpan, terwijl het officieel gefrituurd moet worden. Maar hey, ik ben de grillende keukenmeid hé, niet de friturende keukenmeid.
Dit grillen was geen succes, pas op het laatst kreeg ik door dat ik het vuur gewoon te hoog had staan. Wil je de aardappelcakejes opbakken of grillen in plaats van frituren, dan is een klein beetje geduld het belangrijkste ingrediënt.

Ingrediënten

1 kilo aardappels
250 gram champignons
1 ui
Verse dille
½ cup bloem (ongeveer 85 gram)
Zout en peper
Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar. Stamp ze fijn en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn.
  2. Snijd de ui en champignons en bak deze met wat olie tot ze bruin zijn. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Doe op het laatste moment de dille erbij.
  3. Meng de bloem beetje bij beetje door de gestampte aardappels. Roer alles goed door.
  4. Leg een eetlepel aardappelbeslag op een ingevette ondergrond. Maak het plat, leg wat van het champignonmengsel in het midden van het beslag. Doe er weer wat beslag bovenop en maak de zijkanten dicht.
  5. Bak de aardappelcakejes met wat olie in een (grill)pan. Zet het vuur niet te hoog, maar heb geduld. Draai ze na zo’n vijf minuten om.

Je kunt een paar klein aardappelcakejes maken, maar ook één lange en deze in stukken snijden om te serveren als hapje. Met de vulling en de kruiden valt uiteraard ook eindeloos te variëren.

Meer recepten of een kijkje achter de schermen? Like De Grillende Keukenmeid op Instagram!