Gegrilde paprika met Mexicaanse vulling

Als je zin hebt in een lichte snack met een Mexicaans tintje, is dit de perfecte maaltijd!

gevulde-paprika

Ingrediënten

4 puntpaprika’s
Blikje kidneybonen
Blikje maïs
1 ui
Zakje voorgekookte aardappelblokjes
Potje salsasaus

Bereidingswijze

  1. Bak de aardappelblokjes met wat olie in een pan. Snijd de ui en bak deze even mee met de aardappels.
  1. Voeg de maïs en kidneybonen toe en bak even mee. Voeg vervolgens de salsasaus toe en laat op laag vuur even sudderen.
  1. Snijd de bovenkant en de steel van de paprika. Het voordeel van puntpaprika’s is dat de meeste zaadjes bovenin zitten, en deze dus heel makkelijk te verwijderen zijn zonder de hele paprika kapot te moeten snijden.
  1. Vul de paprika met het aardappelmengsel en grill de paprika om en om in een grillpan zonder boter of olie tot deze iets zacht is geworden. Stop de paprika niet helemaal vol met vulling, anders valt alles eruit tijdens het grillen.

gegrilde-paprika

Bewaar eventueel wat salsasaus om je paprika in te dippen. Serveer met rijst of eet uit het vuistje.