Oranje herfstcurry met gegrilde pompoen

De herfst is mijn favoriete seizoen. Het ruikt buiten heerlijk als het geregend heeft, de bomen zien er prachtig uit, je ziet weer roodborstjes in de tuin, het is weer geoorloofd om in je sloeber-outfit met een kan thee en een pak koekjes de hele dag op de bank te Netflixen met de verwarming op 20 graden… En als dat nog niet genoeg is, zijn eigenlijk al mijn favoriete groenten herfstgroenten. Zo ook de pompoen!
En wat is er nou lekkerder dan pompoen combineren met een verwarmend gerecht als een curry?

2016-11-07-14-22-55_1478525166328

Ingrediënten

1 pompoen
400 ml kokosmelk
1 ui
2 cm gember (geraspt)
1 teen knoflook
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel Garam Masala (kruidenmix)

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen doormidden met een scherp mes. Verwijder de zaden en draden met een lepel. Snijd de pompoen in stukken en leg ze zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Op deze manier krijg je de schil er beter af.
  2. Bak de ui en de knoflook met een beetje olie tot ze glazig zien. Voeg de kurkuma, garam masala en gember toe en bak kort mee.
  3. Houd een kwart van de pompoen apart om te grillen. Schil en snijd de rest, en voeg toe in de pan. Doe daarna ook de kokosmelk erbij. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd het achtergehouden stuk pompoen in in stukken en grill deze om en om in een grillpan.
  5. Serveer de curry met de gegrilde pompoen en eventueel noedels, rijst of naanbrood.

2016-11-07-14-20-34_1478525166586

Een curry kun je nog wat extra smaak geven door verse koriander toe te voegen. Als ik iets goor vind qua kruiden is het koriander, dus dat zal je hier niet veel tegenkomen. Gelukkig verschillen smaken behoorlijk, mijn vader en zusje voegen namelijk in alles gewoon kilo’s koriander toe. 😉 Mocht koriander jou wel smaken, voeg dan op het laatst wat verse koriander toe of garneer de curry ermee.